reportaz365.gr
LIFE STYLEΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10 διάσημοι Έλληνες και ξένοι που σκοτώθηκαν σε τραγικά τροχαία δυστυχήματα

Κοινοποίηση

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Διάσημοι άνθρωποι στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν βρεθεί ανάμεσα στα θύματα τροχαίων είτε οδηγούσαν οι ίδιοι, είτε οι οδηγοί τους. Πρόσωπα που ήταν γνωστά για τη λατρεία τους στα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά και πρόσωπα που απλώς πήγαιναν μία απλή ημέρα στη δουλειά τους, θα βρεις στην παρακάτω λίστα.

Η Ελλάδα σύμφωνα με σχετική έκθεση του 2023 για την οδική ασφάλεια που είχε εκδόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται 7η ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ στην αναλογία αριθμού θυμάτων τροχαίων σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού της. Σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα από δυστυχήματα με μηχανές είναι υψηλότερος. Συνολικά, ωστόσο, σε βάθος δεκαετίας ο αριθμός των ατυχημάτων που αφορούν τόσο μηχανές όσο και αυτοκίνητα έχει μειωθεί περισσότερο απ’ όσο έχει μειωθεί κατά μέσο όρο σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Αν δούμε τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα, τότε 1,19 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Τα τροχαία μάλιστα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου νέων ενηλίκων στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που στην παρακάτω λίστα θα δεις πολύ διάσημους ανθρώπους που το νήμα της ζωής τους κόπηκε εξαιρετικά νωρίς λόγω τροχαίων δυστυχημάτων.

Grace Kelly

AP Images

H Grace Kelly πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982 σε ηλικία 52 ετών. Την ώρα που οδηγούσε υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της το οποίο έπεσε από έναν γκρεμό. Η κόρη της, πριγκίπισσα Stephanie του Μονακό που ήταν συνεπιβάτης προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Η διάσημη ηθοποιός και σύζυγος του πρίγκιπα Rainier του Μονακό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο που αργότερα πήρε το όνομά της. Εκεί τελικά κατέληξε χτυπημένη κι από δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη μετά τον τραυματισμό της.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

διάσημοι που σκοτώθηκαν σε τροχαίοNDP Photos

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης ένας από τους πιο λαμπρούς ηθοποιούς της γενιάς του σκοτώθηκε στα 31 του χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα μίας μέρας του Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας. Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Paul Walker

Andrew Medichini/AP Images

Ο Paul Walker πέθρανε στις 30 Νοεμβρίου 2013, σε ηλικία 40 ετών. Βρισκόταν με έναν φίλο του, ο οποίος ήταν επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων, όταν η Porsche του ηθοποιού τράκαρε σε μία κολώνα φωτισμού. Ο Paul Walker ήταν επιβάτης στο αυτοκίνητο που θεωρείται ότι ξέφυγε από τον έλεγχο του φίλου του πρωταγωνιστή των ταινιών Fast and Furius.

Τόμας Πρωτόπαππας

διάσημοι που σκοτώθηκαν σε τροχαίοNDP Photos

Ο Τόμας Πρωτόπαπας βρισκόταν καθοδόν για γύρισμα όταν σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό για να τηλεφωνήσει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο αυτοκίνητό του ένα λευκό φορτηγάκι. Ο πρωταγωνιστής της σειράς Οι Βασιλιάδες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρέμεινε νοσηλευόμενος στην εντατική για περίπου 10 εβδομάδες ώσπου κατέληξε. Ήταν 25 ετών.

Πριγκίπισσα Diana

Zahid Hussein/AP Images

Η πριγκίπισσα Diana πέθανε στις 31 Αυγούστου 1997, όταν ήταν μόλις 36 ετών. Σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι, όταν ο οδηγός της, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκόολ, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κάτω από μία γέφυρα μετά από την επιθετική καταδίωξη των παπαράτσι που ήθελαν να την απαθανατίσουν μαζί με τον Dodi Al Fayed με τον οποίο η πριγκίπισσα διατηρούσε σχέση.

Πάνος Νάτσης

διάσημοι που σκοτώθηκαν σε τροχαίοNDP Photos

Τον Ιανουάριο του 2022 έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο ο ηθοποιός Πάνος Νάτσης. Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Δεληγιώρτη και Κεραμεικού όταν η μηχανή του προσέκρουσε σε φορτηγό. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ήταν 31 ετών.

James Dean

Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Ο James Dean πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου 1955, όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό 466 των ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή οδηγούσε Porsche 550 Spyder και μάλιστα ήταν καθοδόν για να αγωνιστεί σε αγώνα αυτοκινήτων. Είχε λάβει κλήση για υπερβολική ταχύτητα λιγότερο από 2 ώρες πριν από το ατύχημα. Ο θάνατός του θεωρείται ότι ήταν ακαριαίος. Ο James Dean ήταν μόλις 24 ετών.

Παντελής Παντελίδης

διάσημοι που σκοτώθηκαν σε τροχαίοNDP Photos

Στις 18 Φεβρουαρίου 2016 έγινε γνωστό ότι ο 32χρονος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Το αυτοκίνητο του ξαφνικά ξέφυγε από τον έλεγχό του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Jayne Mansfield

διάσημοι που σκοτώθηκαν σε τροχαία

H Jayne Mansfield πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στις 29 Ιουνίου 1967 όταν ήταν 35 ετών. Υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με ένα φορτηγό που βρισκόταν μπροστά της.

Mad Clip

διάσημοι που σκοτώθηκαν σε τροχαίοNDP Photos

Τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο αφού αναχώρησε από τον γάμο συνεργάτιδάς του, ο Mad Clip σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Το Porsche αυτοκίνητό του προσέκρουσε διαδοχικά σε κολώνα και δέντρο και μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα. Ο κατά κόσμον Peter Αναστασόπουλος πέθανε σε ηλικία 34 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαρίνα Σάττι: Ο Ισπανός που την είχε αποθεώσει στο YouTube, τη συνάντησε από κοντά

Lufthansa: Ισχύει και σήμερα Δευτέρα η αναστολή πτήσεων της εταιρείας σε χώρες της Μ. Ανατολής

«Μακριά από εμάς» – Για ποιον σχολίασε έτσι ο Αλέξης Χαρίτσης;