reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μιχ. Κατρίνης από Σέρρες: “Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές”

Κοινοποίηση

Την πίστη του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αρκεί να κάνει συνθέσεις και συσπειρώσεις, ευρύτερες, όπως είπε, από αυτές που υπάρχουν σήμερα, εξέφρασε από τις Σέρρες ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης ήταν ο κεντρικός ομιλητής πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης ενώ σε ερώτηση της ΕΡΤ Σερρών για τους λόγους για τους οποίους πρέπει οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να τον εκλέξουν στην προεδρία του κόμματος τόνισε ότι δεν συμβιβάζεται με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο παλεύει για την 2η θέση με ποσοστά του 14 με 15%, δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και ότι πιστεύει βαθιά σε μια μεγάλη και δημοκρατική παράταξη η οποία με συνθέσεις και συσπειρώσεις, μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έρθει σε ρήξη με λογικές και συμφέροντα που ενοχλούν τον κόσμο, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση μετά τις εκλογές ενώ για το διάλογο που είχε με τον Χάρη Δούκα κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ είπε ότι δεν νοείται καμία τύπου απειλή στο ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό που του είπε ο συνυποψήφιος του οφείλεται στον εκνευρισμό και την απειρία του.

Μιχ. Κατρίνης από Σέρρες: “Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές”
Αναλυτικά ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε:

«Μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ είναι μια μέρα μεγάλων αλλαγών, βαθιών τομών. Για ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι κόμμα μελών κι όχι κόμμα μηχανισμών. Για να ένα ΠΑΣΟΚ που θα πάρει πρωτοβουλία για μια μεγάλη παράταξη που θα είναι πολιτικό όχημα απαλλαγής από την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Άρα ναι, όλα πρέπει να αλλάξουν γιατί η αλλαγή είναι μια λέξη συνυφασμένη με το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του».

Για ποιο λόγο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τον ψηφίσουν είπε:

«Γιατί πολύ απλά λέω τρία πράγματα: Πρώτον δεν συμβιβάζομαι με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο παλεύει για την 2η θέση με ποσοστά του 14 με 15%, δεν αξίζει αυτό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, δεύτερον λέω ρητά και απερίφραστα ότι δεν συζητώ κανένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, είναι κι ένας από τους λόγους για τους οποίους κάποιοι με «χτυπούν» και τρίτον πιστεύω βαθιά σε μια μεγάλη και δημοκρατική παράταξη η οποία ναι, μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αρκεί να κάνει συνθέσεις, συσπειρώσεις, ευρύτερες από αυτές που υπάρχουν σήμερα».

Μιχ. Κατρίνης από Σέρρες: “Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές”
Για το αν διαπιστώνει συσπείρωση του κόσμου του ΠΑΣΟΚ:

«Εγώ νομίζω ότι αρκετός κόσμος επανασυνδέεται με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις διαδικασίες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου και βεβαίως όλοι με ενότητα και συλλογικότητα την επόμενη μέρα θα δώσουμε τον κοινό στόχο. Αρκεί όμως η ενότητα; Κατά την άποψη μου, όχι. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει καθαρά και στοχευμένα με γωνίες για αυτά που απασχολούν τους πολίτες. Πρέπει να έρθει σε ρήξη με λογικές και συμφέροντα που ενοχλούν τον κόσμο. Με καρτέλ που λυμαίνονται τους πολίτες στην καθημερινότητα. Άρα, να θυμίζει ΠΑΣΟΚ, την παράταξη η οποία έκανε μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα».

Μιχ. Κατρίνης από Σέρρες: “Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές”
-Για τον αν υπάρξει ενότητα την επόμενη μέρα των εκλογών ή πρέπει να ανησυχούν οι ψηφοφόροι του:

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κίνδυνο διάσπασης μετά από εκλογές προέδρου. Ίσα ίσα πάντοτε έβγαινε πιο ενωμένο και πιο αποφασισμένο. Άρα, ενότητα, συλλογικότητα και κυρίως δουλειά στη βάση με κινηματικό χαρακτήρα και με ριζοσπαστικό λόγο όπως το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα κι έτσι έγινε κυρίαρχη δύναμη»

Για τα «μαχαιρώματα» στο ντιμπέιτ:

«Αλίμονο αν μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, δεν υπήρχαν κάποιες αντεγκλήσεις ή κάποιες διαφορετικές απόψεις. Πολιτική χωρίς σύγκρουση είναι απλά διαχείριση. Εγώ νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα και οι υποψήφιοι έχουν καταφέρει να κάνουν έναν πολιτισμένο διάλογο με διαφορετικές απόψεις. Μακάρι να υπήρχε δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα ντιμπέιτ, να μην υπάρχουν παράλληλοι μονόλογοι αλλά πραγματικός διάλογος και αντιπαράθεση με επιχειρήματα γιατί ο κόσμος για να μας προσέξει πρέπει να δει ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει γωνίες, έχει αιχμές και στοχεύει κάπου. Άρα δεν ανησυχώ για αυτό. Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, έστω κι αν έχουμε διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη για το πώς πρέπει να κινείται το ΠΑΣΟΚ, ποιους πρέπει να εκπροσωπήσει και ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει για να γίνει μεγάλη παράταξη».

Μιχ. Κατρίνης από Σέρρες: “Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές”
-Για τον διάλογο που είχε στο ντιμπέιτ με τον Χάρη Δούκα:

«Ο καθένας κρίνεται για τα λεγόμενα του. Εγώ σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο δεν μπήκα στον πειρασμό να πω για θέματα εσωτερικής λειτουργίας της παράταξης. Είμαι δέκα χρόνια βουλευτής, έχω θητεύσει ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχω ζήσει όλη τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όμως θα πρέπει να το σεβαστούν κι αυτοί που σήμερα λένε ότι θα γίνουν πρωθυπουργοί ή θα κερδίσουν τον Μητσοτάκη αλλά δεν απαντούν σε ένα ερώτημα: Πως θα κάνουν αποτελεσματική αντιπολίτευση έχοντας παράλληλους ρόλους υψηλών απαιτήσεων; Έχοντας μείνει μακριά από το ΠΑΣΟΚ για πέντε χρόνια ή έχοντας με το εκλογικό αποτέλεσμα αποτύχει δυόμιση χρόνια να κεφαλαιοποιήσουν τη φθορά της ΝΔ και την μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση χρειάζεται αποτελεσματική αντιπολίτευση και σε αυτό και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κρίνουν. Όσον αφορά αυτό που αφήσατε να εννοηθεί νομίζω ότι περισσότερο οφείλεται στον εκνευρισμό και την απειρία του κ. Δούκα γιατί πρώτον δεν νοείται καμία τύπου απειλή στο ΠΑΣΟΚ, αυτά είναι αντιδημοκρατικές λογικές και δεν χωρούν και δεν πιστεύω ότι το είπε με αυτόν τον τρόπο, και δεύτερον γιατί ξεκάθαρα δεν δέχομαι καμία απειλή από κανέναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέβεζα: Tροχαίο με δυο νεκρούς στη Φιλιππιάδα

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια

Λίβανος: Εκτοπισμένοι από τη Συρία είναι έτοιμοι να πολεμήσουν προειδοποιεί ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης