reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ικαρία, Χίος και Σάμος στους καλύτερους προορισμούς για τους Γερμανούς

Κοινοποίηση

Τη στροφή των Γερμανών σε αναζητήσεις νέων προορισμών χωρίς υπερτουρισμό αναδεικνύει η δημοφιλής ειδησεογραφική ιστοσελίδα Merkur.de. Σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο που έχει κάθε μήνα δεκάδες εκατομμύρια επισκέψεις, «τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας είναι ένας δημοφιλής διεθνής προορισμός διακοπών κάθε χρόνο που όμως συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη τουριστών. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα ελληνικά νησιά που δεν υποφέρουν από τον υπερτουρισμό και τα οποία προσφέρονται για ιδανικές αποδράσεις».

Μετά τα Κουφονήσια την Αλόννησο και τη Σαμοθράκη στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Ικαρία ως το νησί της μακροβιότητας, η μυροβόλος Χίος των εσπεριδοειδών και της μαστίχας, η Κάρπαθος που γοητεύει με τις αναλλοίωτες παραδόσεις και τις εξωτικές παραλίες, η γραφική Αντίπαρος και η Αμοργός με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Ο κατάλογος ολοκληρώνεται με την Εύβοια, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, και τη Σάμο, που διαθέτει ονειρικές αμμώδεις παραλίες, πανέμορφους οικισμούς και αναρίθμητα σοκάκια.

«Η Δυτική Σάμος προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες μακριά από τον συνωστισμό των δημοφιλών τουριστικών νησιών. Το μαγευτικό τοπίο, οι καταπράσινες πλαγιές και τα μονοπάτια για πεζοπορία μέσα από πυκνά δάση, φαραγγιών στη περιοχή του βουνού Κέρκη, καταρρακτών και κρυστάλλινων νερών παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητα από τον μαζικό τουρισμό. Παραλίες όπως το Ποτάμι Καρλοβάσου συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Το Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι χαρίζουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης σε ένα φυσικό παρθένο περιβάλλον. Στη νότια πλευρά συναντάμε το Μαραθόκαμπο, το σπήλαιο του μεγάλου μαθηματικού Πυθαγόρα, απέραντες αμμώδεις παραλίες και χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Σάμου Ευάγγελος Μαρνέζος.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου εξηγεί πως «με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο η Ανατολική Σάμος καταφέρνει να τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, κι αυτούς που ακολουθούν τους ρυθμούς των djs στις δημοφιλείς παραλίες Ποτοκάκι και Ψιλή Άμμο, κι αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία, αλλά και μοναξιά, στου Κυριάννη, στο Λιμνονάκι και στην Τσόπελα κάτω από το χωριό των Σπαθαραίων».

«Ο προορισμός καλύπτει ένα ολοκληρωμένο φάσμα επιλογών καθώς είναι ιδανικός για πεζοπορία στα μονοπάτια του Αγίου Κωνσταντίνου και των Μανωλάτων και για ορειβασία στις πλαγιές της Αμπέλου, αλλά και για nightlife στο Κοκκάρι και στην παραλιακή της πόλης. Με σύμμαχο τις πολύ καλές κλιματικές συνθήκες η Ανατολική Σάμος κρατά το καλοκαίρι ζωντανό έως και το Νοέμβριο, τότε που βγαίνει και η νέα εσοδεία του διάσημου Σαμιώτικου οίνου, Muscat blanc à petits grain» προσθέτει.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαίρη Αργυριάδου, Γωγώ Γαρυφάλλου Και Klavdia Απόψε Στο 2Night Show Με Τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Τέμπη: Το σχόλιο του Π. Μαρινάκη για το δημοσίευμα και την πρόταση δυσπιστίας από τον Ν. Ανδρουλάκη

Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών: Πρόταση για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βάθος τριετίας