reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια από μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες

Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας η εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 παρουσίασε τις δράσεις μοτοσικλετιστών και ποδηλατιστών της Θεσσαλονίκης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκίνησε από τις 16 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με θέμα φέτος τον κοινό δημόσιο χώρο, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ελένη Πεταλωτή, Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η Εβδομάδα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να συζητήσουμε, να προτείνουμε, να αναδείξουμε τα οφέλη μιας πιο ισορροπημένης κατανομής του οδικού χώρου και φυσικά του σεβασμού για τους άλλους χρήστες, πρόσθεσε.
Η φετινή δράση του συλλόγου “Τροχοί σε τροχιά I – Ποδηλατώντας ανάμεσα στους πλανήτες!” για την Παγκόσμια Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο εντάχθηκε και στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας European Mobility Week, επισήμανε η κα Πεταλωτή. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στην πλατεία της Θέρμης.

Επίσης η μοτοσυκλετιστική ομάδα ¨MOTO ADVENTURERS HELLAS¨ στα πλαίσια της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης της, σε συνεργασία με επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της μοτοσυκλέτας, συνδιοργανώνει εκδήλωση με τίτλο ¨STAY SAFE¨ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/09/2024 και ώρα 18:30΄ στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στο ύψος των ομπρελών Ζογγολόπουλου, με σκοπό την προώθηση της χρήσης του προστατευτικού κράνους και του κατάλληλου εξοπλισμού από τους οδηγούς μοτοσυκλετών & μοτοποδηλάτων, καθώς και την ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των νέων στα θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο εκ των διοργανωτών Στέφανος Οικονόμου.
Στην εν λόγω εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρευρεθούν πλήθος συλλόγων και μοτοσυκλετιστικών ομάδων από τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχουν προσκληθεί να δώσουν το παρόν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, καθώς και καταξιωμένα πρόσωπα του μοτοσυκλετιστικού κόσμου της χώρας μας, από το αθλητικό, το εκπαιδευτικό και το ταξιδιωτικό σκέλος .
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μετά από τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων, περιλαμβάνει συμβολική μοτοβόλτα με τη χρήση προστατευτικού κράνους από όλους τους συμμετέχοντες στο κέντρο της πόλης και επιστροφή στο χώρο της εκδήλωσης όπου θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκία-Ρωσία: Μετά τις εκλογές στις δύο χώρες η επίσκεψη του Β. Πούτιν στην Άγκυρα  

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επενδύει στο μέλλον των νέων μέσω του «Europa Insurance Co. Scholarships»

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στη Ζάκρο Κρήτης