reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για πρώτη φορά πρύτανης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο – Οι νέες προκλήσεις και προοπτικές

Κοινοποίηση

Πρώτος πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) εκλέχθηκε ο Μανώλης Κουτούζης, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» ο Μ. Κουτούζης επισήμανε πως για πρώτη φορά η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει στα χέρια της την πορεία και το μέλλον του Πανεπιστημίου. «Αυτό είναι σημαντικό γιατί αναλαμβάνουμε ευθύνες και δεσμεύσεις και θα πρέπει να λογοδοτήσουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Μέχρι τώρα, οι διοικήσεις ορίζονταν από το υπουργείο, πλέον είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τα όσα κάνουμε», ανέφερε αρχικά σχετικά με τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται στο ΕΑΠ.

«Το Πανεπιστήμιό μας από την ίδρυση του ήταν ένα Πανεπιστήμιο καινοτόμο, που έφερε φρέσκες ιδέες. Αυτό, που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να βγούμε και πάλι μπροστά. Θα πρέπει να ξαναδούμε τα προγράμματά μας, να τα ανανεώσουμε, να τα επικαιροποιήσουμε όπου χρειάζεται.

Μέσα στην ταυτότητα του Πανεπιστημίου ήταν ότι ήταν το Πανεπιστήμιο της δεύτερης ευκαιρίας, τώρα προσπαθούμε να είμαστε Πανεπιστήμιο και πρώτης και δεύτερης ευκαιρίας. Μπορούμε να αναπτύξουμε κι άλλα προπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με το υπουργείο, αυτό θα μας δώσει μια άλλη δυναμική. Θα προσπαθήσουμε επίσης να απευθυνθούμε και σε άλλα ακροατήρια. Μέχρι τώρα τα ακροατήριά μας ήταν μέσα στην Ελλάδα με ένα συγκεκριμένο προφίλ, τώρα νομίζω τα ακροατήριά μας μπορεί να είναι και εκτός Ελλάδας με διαφορετικό προφίλ», σχολίασε ο Μ. Κουτούζης.

«Σε σχέση με άλλα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα, είμαστε ένα Πανεπιστήμιο όπου τα δίδακτρα είναι αρκετά χαμηλά. Επίσης, δίνουμε τη δυνατότητα εξόφλησης με αρκετούς τρόπους, είμαστε ευέλικτοι σε αυτό, δίνουμε αρκετές υποτροφίες σε ευάλωτες ομάδες, μάλιστα θα γίνει κλήρωση για υποτροφίες σε άτομα Ρομά και ήταν πάντοτε στη φιλοσοφία μας η προσέγγιση πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΕΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σούπερ προσφορές από το Pamestoixima.gr για το Champions League και το Κύπελλο Ελλάδας

Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας των παλαιοχριστιανών – Στο Παίδων ο 15χρονος γιος του

Τουρκία: Νεκρό, μέσα σε σάκο βρέθηκε ένα 8χρονο κορίτσι που αγνοείτο 19 ημέρες