reportaz365.gr
LIFE STYLEΔΙΕΘΝΗΠΑΙΔΕΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φοιτήτρια αποβλήθηκε δύο εβδομάδες πριν πάρει την πιστοποίησή της ως δασκάλα, επειδή τα ρούχα της ήταν ακατάλληλα για το σχολείο

Κοινοποίηση

Την ιστορία της αφηγήθηκε μια πρώην φοιτήτρια παιδαγωγικών, η οποία πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τα social media.

Η Mei Mei, όπως είναι γνωστή στα social media, παραδέχθηκε σε video στο TikTok ότι η ζωή της πλέον είναι πολύ διαφορετική από ό,τι φανταζόταν και από όσα ζούσε μέχρι πριν από δύο χρόνια.

Όπως λέει: «Αυτή ήταν μια στιγμή στη ζωή μου που νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει. Νόμιζα ότι είχα αποτύχει σε όλα. Ήταν μια πραγματικά τρομακτική περίοδος όπου δεν ήμουν σίγουρη για το τι θα συμβεί. Τελικά, όλα πήγαν καλά και έμαθα πολλά έκτοτε».

Η Mei Mei σπούδαζε παιδαγωγικά και έκανε την πρακτική της σε σχολείο, για την πιστοποίησή της. Δύο εβδομάδες πριν από την αποφοίτησή της η διευθύντρια του σχολείου στο οποίο εργαζόταν την απέβαλε, επειδή θεώρησε ότι τα ρούχα της ήταν απρεπή για τον χώρο της δουλειάς τους.

Για την ακρίβεια την είχε προειδοποιήσει δύο φορές πριν την τελική της απόφαση, χωρίς όμως να εξηγεί τι ακριβώς δεν ήταν κατάλληλο για ένα σχολείο από τα ρούχα της.

«Την πρώτη φορά που μου έκανε παρατήρηση ζήτησα αμέσως συγγνώμη (είμαι ενοχικός άνθρωπος). Ρώτησα τι ήταν το απρεπές, αλλά η απάντηση ήταν “άλλαξε ρούχα”», είπε η κοπέλα στο video.

Αυτή ήταν η πρώτη της παρατήρηση, αν έπαιρνε τρεις έχανε την πιστοποίηση.

«Μου είπε ξανά για τα ρούχα μου, λίγο καιρό μετά. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Ντυνόμουν παρόμοια με τις υπόλοιπες δασκάλες στο σχολείο. Όταν ξαναρώτησα τι έπρεπε να αλλάξω μου είπαν πως περιμένουν να εμφανίζομαι στο σχολείο σωστά ενδεδυμένη».

Μάλιστα, για να προσπαθήσει να καταλάβει τι ακριβώς ήταν το ακατάλληλο για το σχολείο ανέβασε σε video το outfit που φορούσε όταν της έκαναν την πρώτη παρατήρηση – με παρόμοιο τρόπο ντυνόταν καθημερινά στο σχολείο. Φορούσε ένα ζιβάγκο φόρεμα, με μαύρο καλσόν και μποτάκια.

«Εγώ πανικοβλήθηκα και λίγες ημέρες μετά μου είπαν πως με διώχνουν, με δικαιολογία τα ρούχα. Ένιωθα μεγάλη ντροπή. Πίστευα πως η ζωή μου τελείωσε. Δεν είχα πια σκοπό. Κανείς δεν σε προειδοποιεί για τη στιγμή που χάνεις κάθε έλεγχο στη ζωή σου. Ήμουν απελπισμένη».

Η βοήθεια από τα social media

Λίγο πριν τη διώξουν από το σχολείο, η Mei Mei είχε ξεκινήσει τη δική της σελίδα σε Instagram και TikTok, αλλά αυτό ήταν απαράδεκτο για την κοινότητα των δασκάλων. «Μοιραζόμουν μόνο στιγμές από την προσωπική μου ζωή. Τίποτα που να αφορά στο σχολείο και ποτέ εν ώρα εργασίας.

Όταν η υπεύθυνη του προγράμματός μου μού είπε ότι μπορεί να μου βρει άλλο σχολείο να εργαστώ, αλλά θα πρέπει να διαγράψω κάθε μου σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάλαβα. Ήμουν πολύ μπερδεμένη καθώς έπρεπε να διαλέξω είτε μία καριέρα στην εκπαίδευση, κάτι που σπούδαζα και είχα αφιερώσει πολύ χρόνο είτε στα social media. Δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα τι θέλω».

Ωστόσο, παρά την αρχική της σύγχυση η νεαρή κοπέλα είχε νιώσει πως στα social media είχε βρει μια κοινότητα που τη στηρίζει και δεν την αναγκάζει να επιλέξει ανάμεσα σε όσα της αρέσουν, οπότε έκανε την επιλογή της.

«Πάντα μου δείχνατε στήριξη», είπε στο video της. «Κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να ζήσει την πίεση που βίωσα εγώ και όλοι αξίζουν σεβασμό, αποδοχή και αγάπη. Αυτό κατάλαβα μετά την αποβολή μου από το σχολείο καθώς και πως όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο».

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Με καινούργιες πολιτικές η προσέλκυση νέων πληρωμάτων στη ναυτιλία

Στη Ρόδο αύριο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Β. Κικίλιας

Ο Γιώργος Θεοφάνους «ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ» με 4 κορυφαίους συνθέτες στο θέατρο Παλλάς