reportaz365.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωτερικές αναταράξεις με το βλέμμα στο συνέδριο – Αντιδράσεις από Γεροβασίλη και Σπίρτζη

Κοινοποίηση

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -μόλις τέσσερις ημέρες πριν το συνέδριο– προκαλεί το ερωτηματολόγιο του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη για το αν πρέπει να αλλάξει το λογότυπο και η δομή του κόμματος.

«Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας» σημειώνει.

Σύγκλιση κομματικών οργάνων ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη. «Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζει το ερωτηματολόγιο απαράδεκτο. «Απαράδεκτο να βγάζει ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε δημοσκοπήσεις. Όταν ο πρόεδρος του κόμματος δεν γνωρίζει κάτι δεν πάει καλά, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου. Επιδιώκει να βγάλει από πάνω την ευθύνη για το οργανωτικό χάος και την κατάρρευση. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει.

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στην Όλγα Γεροβασίλη η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη.

«Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» αναφέρει στην ιστοσελίδα avgi.gr.

«Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε» λέει το μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Πάνος Ρήγας.

«Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA» λέει η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη.

Σε νέα ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι πρόκειται για μία διαδικασία εσωκομματικής Δημοκρατίας.

«Άναψε φωτιές» το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο Λονδίνο, υποστηρίζει τη θέση ότι «για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία». Και επιμένει στο ερωτηματολόγιο καλώντας τα μέλη να απαντήσουν.

Το γεγονός όμως, ότι αιφνιδιαστικά, άνοιξε μεγάλα θέματα, που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του κόμματος, πυροδότησε από την πρώτη στιγμή ηχηρές αντιδράσεις.

Το κλίμα πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα βαρύ, έχοντας μπροστά ένα συνέδριο που όπως όλα δείχνουν αναμένονται σκληρές αντιπαραθέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Κι όλα αυτά λίγους μήνες πριν από το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών με το ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι και στα καλύτερα του ως προς τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Κώστας Σκουλάς – Γιάννης Φασουλάς

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

”Διακοπές διακοπές, με παιχνίδια και χαρές” – Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Μουρίκη από τις Εκδόσεις Σταμούλη

Κροσέ: Η τάση που θα προσθέσει χρώμα και υφή στα σύνολα του καλοκαιριού

Real estate project in Dubai to be the ‘first major development’

admin