reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυαγοσώστες: Το σωτήριο “σωσίβιο” των λουόμενων στις ελληνικές θάλασσες

Κοινοποίηση

Γεμάτη είναι από το πρωί σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου η παραλία της Νέας Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, από λουόμενους που αναζητούν ανάσες δροσιάς εν μέσω καύσωνα.

Στις πολυπληθείς παραλίες, με ηλικιωμένους και παιδιά ανάμεσα στους λουόμενους, η ναυαγοσωστική κάλυψη είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη πνιγμών και ατυχημάτων.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της Ναυαγοσωστικής Σχολής, κ. Τάσος Αντωνιάδης, ο οποίος στέλνει ναυαγοσώστες σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα, όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι, ενώ στις πολυσύχναστες παραλίες με τριακόσιους και άνω λουόμενους, η παρουσία ναυαγοσώστη με τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως σανίδες και φορεία, είναι αναγκαία, για να προλαμβάνει τα δυστυχήματα.

“Επικεντρωνόμαστε στους πνιγμούς, ωστόσο αποφεύγονται κι άλλες δυσάρεστες καταστάσεις, οι οποίες δεν καταγράφονται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης.

Ο γενικός διευθυντής της Ναυαγοσωστικής Σχολής εστίασε ακόμη στο γεγονός ότι δήμοι δεν μπαίνουν έγκαιρα στις διαδικασίες των διαγωνισμών και τρέχουν την τελευταία στιγμή τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκαιρη ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες, ενώ, όπως επισήμανε, ο Δήμος Προποντίδας έχει προνοήσει γι’ αυτό και έχει κάνει τετραετές συμβόλαιο.

ΠΗΓΗ: Ναυαγοσώστες: Το σωτήριο “σωσίβιο” των λουόμενων στις ελληνικές θάλασσες – ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΘ: Απαγόρευση Airbnb στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας

Π. Μαρινάκης: Ο Απ. Τζιτζικώστας Επίτροπος της Κομισιόν, σύμφωνα με την πρόταση της Ελλάδας

H Jennifer Lopez πήγε στο γυμναστήριο κρατώντας τσάντα αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων