reportaz365.gr
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ινδονήσια: Εξάωρες προεδρικές εκλογές με 205 εκατ. ψηφοφόρους και φαβορί τον υπουργό Άμυνας

Κοινοποίηση

Σχεδόν 205 εκατομμύρια Ινδονήσιοι άρχισαν να ψηφίζουν την Τετάρτη για να εκλέξουν πρόεδρό τους, με τον σημερινό υπουργό Άμυνας Prabowo Subianto, με αμφιλεγόμενο στρατιωτικό παρελθόν, να είναι το φαβορί για να διαδεχθεί τον Joko Widodo, ευρισκόμενος στην εξουσία για μια δεκαετία, αναφέρει το AFP.

Αν και κατηγορήθηκε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Σουχάρτο στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο 72χρονος Prabowo Subianto θα μπορούσε να κερδίσει στον πρώτο γύρο.

Με σχεδόν το 52% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι πολύ μπροστά από τον Anies Baswedan, πρώην κυβερνήτη της Τζακάρτα, και τον Ganjar Pranowo, πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Κεντρικής Ιάβας, και οι δύο στη δεύτερη θέση.

Εάν κανένας από τους τρεις υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος τον Ιούνιο.

Τα 800.000 εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για μόλις έξι ώρες, έως τις 13:00 (06:00 GMT) στο τεράστιο αρχιπέλαγος που εκτείνεται σε 5.000 χιλιόμετρα και έχει τρεις ζώνες ώρας.

Εκτός από τον πρόεδρο της χώρας, οι Ινδονήσιοι πρέπει να εκλέξουν σε μια μέρα 580 βουλευτές και 20.000 περιφερειακούς και τοπικούς αντιπροσώπους, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες εκλογές στον κόσμο που διεξάγονται σε μια μέρα.

Υποψήφιος για τρίτη φορά, ο Prabowo ανέπτυξε μια εθνικιστική και λαϊκιστική ρητορική και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις πολιτικές του νυν προέδρου, με το παρατσούκλι Jokowi, ο οποίος είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε κρατικούς πόρους για να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του υπουργού του.

Πηγή: agerpres.ro, ERT

 Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ν. Ταχιάος για Flyover: Το εργοτάξιο έχει πάρει μια μορφή η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί

Η ανακοίνωση του Αγίου Όρους σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αντρέας Μπρέμε: Το πέναλτι που χάρισε στη Γερμανία το Μουντιάλ του 1990 και τα κλάματα του Μαραντόνα