reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

”Διακοπές διακοπές, με παιχνίδια και χαρές” – Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Μουρίκη από τις Εκδόσεις Σταμούλη

Κοινοποίηση

Κείμενα:

Κατερίνα Μουρίκη

Εικονογράφηση:

Κωνσταντίνα Ζαφείρη

Κ.Β.:2778

ISBN:9789606180927

Σχήμα:21×29

Σελ.: 90

Τιμή: 13,50 ευρώ

Ένα βιβλίο με χίλιες ιδέες, κεφάτες, δροσάτες, για ώρες ωραίες!

Ένα βιβλίο για το βουνό, τη θάλασσα, το χωριό και την πόλη! 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι μικροί μας φίλοι θέλουν να παίξουν, γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό.  Έχοντας όλα αυτά υπόψιν η έμπειρη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατερίνα Μουρίκη ετοίμασε ένα χορταστικό βιβλίο με 90 σελίδες, γεμάτο παραμύθια, ζωγραφιές, γρίφους και σπαζοκεφαλιές. Η Κωνσταντίνα Ζαφείρη με την τρυφερή και παιχνιδιάρικη προσέγγισή της στην εικονογράφηση συμπληρώνει όμορφα την πλούσια αυτή έκιδοση που φέρει την υπογραφή ποιότητας των εκδόσεων Σταμούλη.

Το βιβλίο είναι ιδανικό δώρο για παππούδες, γιαγιάδες, νονούς και νονές, αλλά και ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για την απασχόληση των παιδιών και στην τάξη.

«Διακοπές, διακοπές», λοιπόν, «με παιχνίδια και χαρές». Ξεκινάμε από τώρα!

Βιογραφικά

Κατερίνα Μουρίκη

Γεννήθηκα σε μια γειτονιά της Αθήνας πριν από πολλά πολλά χρόνια. Τότε η ζωή ήταν απλή σαν παραμύθι. Όλα τα σπίτια είχαν κήπους, αυλές και οικιακά ζώα. Σε ένα τέτοιο σπίτι μεγάλωσα κι εγώ μαζί με τα τρία αδέλφια μου, τους γονείς μου και τη γιαγιά Μαρία, που μας έλεγε όμορφες ιστορίες και τραγουδούσε γλυκά σαν τα πουλιά που έχτιζαν τις φωλιές τους στα δέντρα και στους τοίχους των σπιτιών.

Τα χρόνια πέρασαν κι εγώ μεγάλωσα, σπούδασα και έκανα οικογένεια. Τώρα είμαι γιαγιά με δυο γλυκά εγγόνια που δεν χορταίνουμε να είμαστε μαζί. Η Αθήνα για εμένα είναι πια ανάμνηση. Μένω σε ένα ήσυχο χωριουδάκι και έχω αυλή, κήπο και περιβόλι αλλά και πολλά ζωάκια αδέσποτα, που τα φροντίζω με αγάπη. Σχεδόν σαράντα χρόνια γράφω βιβλία για παιδιά και θαρρώ ότι τα βιβλία μου είναι πια πάνω από εκατό. Δεν τα μετρώ πια. Κρατώ μέσα μου τη χαρά που νιώθω όταν γράφω και τον ενθουσιασμό μου σαν βρίσκομαι κοντά στα παιδιά που με καλούν κοντά τους. Αυτή τη χαρά θέλω να μοιραστώ μαζί σας και τη μεγάλη μου επιθυμία να συναντηθούμε μια μέρα μέσα στην αίθουσα του σχολείου σας.

Κωνσταντίνα Ζαφείρη

Η Κωνσταντίνα Ζαφείρη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως στον Βόλο. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για τα χρώματα, τα πινέλα και τη ζωγραφική.

Το 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Γραφι­στι­κής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Μέσα από τα εργα­στήρια της σχολής ανακάλυψε τη μαγεία της οπτικής επικοινωνίας και της εικονογράφησης. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Σεμινάριο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδι­κού βιβλίου, ταξιδεύοντας μέσα από τις λέξεις που γίνονται εικόνες και δημιουργώντας κάθε φορά έναν διαφορετικό κόσμο φτιαγμένο για παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων των εκδόσεων Σταμούλη, 210- 52 38 305, sales@stamoulis.gr, www.stamoulis.gr

Για προωθητικές ενέργειες, εκδηλώσεις κλπ, επικοινωνήστε με το Τμήμα προώθησης των εκδόσεων Σταμούλη, pr@stamoulis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Tο κρίσιμο debate των έξι υποψηφίων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Alien – Earth: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για την πρίκουελ σειρά

Μήνυση Γεωργιάδη κατά Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση: Έδειξα υπερβολική ανοχή