reportaz365.gr
ΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυστραλία: Καταστροφικές πλημμύρες και επτά αγνοούμενοι στη δυτική Αυστραλία

Κοινοποίηση

Σφοδρές βροχοπτώσεις με ακραία και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν περιοχές της Αυστραλίας. Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, με τις Αρχές να εκφράζουν έντονη ανησυχία για την τύχη τους.

Ανταπόκριση Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

Πλημμύρες προκλήθηκαν σε πολλές  περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας, ακόμη και στην έρημο όπου απομονωμένες κοινότητες έχουν αποκοπεί πλήρως από οποιαδήποτε χερσαία επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα.

Οι ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις με 100δες χιλιοστά νερού να πέφτουν σε ελάχιστο χρόνο, κατέστρεψαν πλήρως οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, εκτός από καταστροφές σε κατοικίες, αγροκτήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες και βιοτεχνίες.

Τεράστιες εκτάσεις της -κατά κανόνα απόλυτα ξερής- αυστραλιανής ερήμου καλύφθηκαν από τόνους νερού μετατρέποντας τες σε προσωρινές λίμνες με τους κατοίκους να χρησιμοποιούν κανό για τις ανάγκες τους.

Η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας εκφράζει την ανησυχία της για ένα γκρουπ επτά ατόμων που αγνοούνται, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά κι ένας ηλικιωμένος άντρας.

Το γκρουπ με τα παιδιά να είναι ηλικίας μεταξύ επτά και δεκαεπτά ετών, είχε αναχωρήσει πριν την έναρξη της νεροποντής από το Kalgoorlie με προορισμό μια απομονωμένη κοινότητα Αβορίγινων στο Tjuntjuntjara, περίπου 600 χλμ ανατολικότερα από το Kalgoorlie-Boulder και έκτοτε αγνοούνται.

Οι πλημμύρες έχουν πλήξει σφοδρά και πολλές κοινότητες στα βόρεια της Πολιτείας, ιδιαίτερα στο Christmas Island ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί πως το χαμηλό βαρομετρικό που τώρα μετακινείται βορειότερα μπορεί να εξελιχθεί σε τροπικό κυκλώνα που ενδεχόμενα θα πλήξει την περιοχή του Karratha.

Όλο το τελευταίο διήμερο οι Αρχές διατάσσουν τοπικά εκκενώσεις, όπως όμως τονίζουν τα φαινόμενα εμφανίζονται και εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα περιορίζοντας  τη δυνατότητα προβλεψιμότητας σε τοπικό επίπεδο, οπότε καλούν τους πολίτες στις απειλούμενες περιοχές να λαμβάνουν ενδεδειγμένα μέσα αυτοπροστασίας, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις να είναι έτοιμοι για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών τα φαινόμενα, με μεγάλο όγκο νερού να μην έχει ακόμη «εκτονωθεί», θα παραμείνουν απειλητικά το επόμενο 48ωρο.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ισπανία: Χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων των Ισπανών αγροτών και κτηνοτρόφων για τον μήνα Φεβρουάριο

Αυλώνας: Καταγγελία για βιασμό και εκβίαση από μία 40χρονη Ινδή σε βάρος ενός 21χρονου Πακιστανού