reportaz365.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Καθαριότητα και περισσότερο πράσινο ζητούν οι τουρίστες

Κοινοποίηση

ελλιπής καθαριότητα και η έλλειψη πρασίνου αποτελούν δύο μελανά σημεία που επηρεάζουν αρνητικά τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, όπως αναδεικνύεται από την έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, η συνολική βαθμολογία αξιολόγησης, με βάση την έρευνα, από την εμπειρία των επισκεπτών στην πόλη, μειώθηκε από 8,1 το 2019, σε 7,9 το 2022 και σε 7,8 το 2023, ενώ επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα της πόλης ως προορισμός της γαστρονομίας και της διασκέδασης, με το 90% των επισκεπτών στα ξενοδοχεία να δηλώνει ότι θα σύστηναν τη Θεσσαλονίκη και θα την επισκέπτονταν ξανά.

Την ίδια ώρα, δικτύωση και συναντήσεις από εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου 30 χωρών από Αμερική και Ευρωπαϊκή αγορά, έλαβαν χώρα στη 4η διοργάνωση CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event I Thessaloniki.

Στόχος των φορέων είναι η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού η ενίσχυση της εικόνας της πόλης αλλά και πτυχών που μπορούν να βοηθήσουν, όπως η γαστρονομία και ο θρησκευτικός τουρισμός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιράν: Το ναυτικό θα συνοδεύει τα εμπορικά πλοία της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα

ΗΠΑ: Έχουμε διαβεβαιώσεις από την Βόρεια Μακεδονία ότι θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία

Παρίσι: Ανησυχίες για την ασφάλεια των μπαλκονιών κατά μήκος του Σηκουάνα – Αρχίζουν οι έλεγχοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων